søndag 3. oktober 2010

Urtemarinert kalkun i fløte med Blue Castello og konfektkake
Dette er en oppskrift fra Ingelsta Kalkon som har sin kalkunfarm og hovedbutikk på Österlen i Skåne. Kalkunoppskiftene er knallgode og blir bla. presentert på lekre "ta-med-oppsskrifter" i butikken, på nettet http://www.ingelstakalkon.se/ eller i et lekkert medlemsblad som kommer i posten.

Her er en klassiker som har vært både konfirmasjonsmiddag, lørdagskos og hverdagsrett. Og nå fredagslunsj i Ingers Hage.... Hele retten kan med fordel klargjøres dagen før den skal brukes. Sett i kjøleskapet og sett i ovnen når skal bruke den.

4 pers

800 gr kalkunfilét delt i ca 2 cm tykke skiver
1 kryddermål sortpepper
1/2 dl hakket persille
ca 1 spiseskjed hver av salvie, rosmarin og mejram eller etter ønske...
stekefett
1 1/2 tsk salt
3 dl kremfløte
150 gr Blue Castello


Hakk persille og rør i urtekrydderne. Dypp den ene siden av fileene i krydderblandingen inkl. pepper. Stek fileene i ca 2-3 minutter med den siden ned som ikke har krydder. Ta på salg Snu fileene og stek på den krydrede siden 30 sek slik at urtene setter seg fast. Ta på salt.

Legg fileene i en smurt ovnsfast form. Kok ut stekepannen med fløten og hell denne over kjøttet. Legg tykke skiver av osten på fileene.

Ovn 250 grader i ca 10 minutter til alt er varm. Dersom du har gjort retten klar dagen før og den er kald må du beregne ca 20 minutter til oppvarming.

Servere med stekte båtpoteter, hasselbakkpoteter eller tagliatelle og grønnsallat. Det er også godt med ovnsstekte tomater med krydder.Konfektkake


Denne oppskriften kommer også fra Ingelsta Kalkon og er en virkelig kaloribombe!

400 gram mandelmasse
4 egg
revet skall av 1 apelsin
3 spiseskjeer Cointreau
3 spiseskjeer apelsinjuice
100 gr nougat ( typ Odense)
1/2 dl kremfløte
100 gr mørk sjokolade
KakepyntSett ovnen på 175 grader. Legg bakepapir i en rund bakeform. Riv mandelamssen og rør ned eggene. Rør i apelsinskallet og lag en jevn deig. Hell i formen. Stek nederst i ovnen ca 25 minutter. Hell opp kaken på et kakeform og hell cointreau blandet med apelsinjuice over kakens myke del. Bruk ostehøvel til å skjære opp nougaten som umiddelbart legges opp på den varme kaken slik at nougaten smelter. Husk å få med kantene. La kaken bli kold.


Kok opp fløten og legg i den mørke sjokoladen og rør til den har smelt. Bred glasuren over kaken og husk kantene.


Pynt kaken med feks små sjokolade figurer, fargerike mandelegg til påske, julenisser til jul etc. Evt. høvle sjokoladespon i hvit sjokolade og melkesjokolade over kaka.


3 kommentarer:

 1. Det med kaloribombe er HELT unødvendig informasjon! Den smaker helt utrolig godt og bør faktisk nytes titt og ofte...

  SvarSlett
 2. Den hørtes bare helt nydelig ut! Med en touch av appelsin, og med nugatt og sjokolade kan det ikke slå feil! :D Prøv også min brownie! :) God helg!
  Tina

  SvarSlett
 3. Hej,

  Jag jobbar för sajten AlleOppskrifter.no och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggtoppen".

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Här kan du se hur många som är med i Matbloggtoppen på AlleOppskrifter.no - http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggtoppen!

  Gilla oss på Facebook! http://www.facebook.com/Alleoppskrifter

  Med vänliga hälsningar,

  Emilie
  emilie@alleoppskrifter.no

  SvarSlett