tirsdag 8. desember 2009

Babyfest for Nanna!


Hvit dame
"Hvit dame" kom med Hanseatene fra Tyskland til Bergen. Nå er den et must i finere selskaper i Bergen. En ekte "Hvit dame" består av både sukkerbrødsbunn og makronbunn og fylles med
jordbærsyltetøy og pisket krem. Kaken dekkes med krem og marsipanlokk og pyntes etter behag. Makronbunnen er det som skiller den fra marsipankaken vi kjenner i resten av landet.

Ingredienser:

Sukkerbrødsbunn:
6 egg
140 g sukker
140 g hvetemel
0,5 ts bakepulver

Makronbunn:
2 eggehviter (1 dl)
50 g sukker
100 g sukker
70 g hasselnøtter
15 g hvetemel

Fyll:
200 g jordbærsyltetøy
7 dl kremfløte

Pynt:
marsipandekor
frisk frukt
sjokolade
el

Fremgangsmåte:

Sukkerbrødsbunn:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Vend i hvetemel som er siktet sammen med bakepulver. Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i 35-40 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen
med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.Hvit dame

Makronbunn:
Pisk eggehviter stive sammen med 50 g sukker. Mal
hasselnøttene og bland med 100 g sukker og hvetemelet.
Bland dette forsiktig inn i eggehvitene. Ha deigen i en
rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 100°C i 1 time.
Avkjøl bunnen helt i formen før den forsiktig tas ut av
formen. Fjern bakepapiret forsiktig, slik at
makronbunnen ikke går i stykker.

Montering:
Del sukkerbrødet i tre bunner. Legg den nederste bunnen
på et passende kakefat. Smør over et tynt lag
jordbærsyltetøy. Legg på makronbunnen. Smør et nytt lag
med jordbærsyltetøy oppå makronbunnen. Dekk med et lag
pisket krem. Legg på den andre sukkerbrødsbunnen. Smør
over et lag jordbærsyltetøy og så et lag pisket krem.
Legg på den øverste sukkerbrødsbunnen og dekk hele kaken
med resten av kremen.

Dekk kaken med marsipanlokk.
Pynt kaken etter anledningen.

1 kommentar:

  1. What a beautiful cake! Great job! I can read a little bit of Swedish so I can understand your blog *just a liiiiiiitle bit* :o) I looked at some of your other recipes, and the "ost kake" (cheesecake) looks great. I love citrus!

    SvarSlett