fredag 18. desember 2009

Rødbetesuppe

Olgas nydelige rødbetesuppe!
Ca 10 porsjoner

1kg oksebringe eller bryst med bein
4-5 rødbeter
1dl tomatpure
1ss eddik eller citronsaft
2-3 gulrøtter
1 løk, evt. 1 purre
6 poteter
1/2 lite kålhode
2-3 laurbærblad
Salt og pepper
1/2 hvitløkfedd hvis ønskelig

Tilbehør: rømmer, persille

1. Kjøttet legges i kaldt vann og kokes langsomt opp. Fjern skum. Tilsett salt. Kokes ca 1 times tid.
2. Skrell rødbetene og skjær dem i tynne splinter. Siste rødbeten brukes til å farge suppen til slutt. Surr oppskjærte rødbetene i smør sammen med tomatpure i ca 20 min. Tilsett litt edikk eller sitronsaft til slutt.
3. Brun gulrøtter, løk, purre skåret i tynnesplinter i en annen panne.
4. Ta opp kjøttet når det er mørt.
5. Ha rødbetblandingen, de skrelte rå potetene delt i biter og kålen skåret i striper i kjøttkraften. La det småkoke i 20 min.
6. Tilsett de brunede grønnsakene og laurbærbladene og smak til med salt og pepper. La suppen koke under svak varme til alt sammen er gjennomkokt. Ca 1 times tid.
7. Skjær kjøttet i biter. Gni det eventuelt med hvitløk før det legges opp i suppen.
8. Tilsett den siste lille rødbeten finrevet for å sette frisk farge på suppen.
9. La suppen stå og trekke noen minutter før den serveres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar