fredag 11. desember 2009

ITALIENSK GRØNNSAKSUPPE OG GULROTKAKE

6 porsjoner

1 1/2 dl hvite bønner
3 ss olje
2 løk, hakket
2 fedd hvitløk, presset
2-3 skiver bacon u svor oppskåret
1.9 dl vann
1 ts frisk merian, finhakket
1/2 timian, finhakket
4 tomater, flådd og hakket
2 gulrøtter, i skiver
2 poteter, i skiver
1-2 selleristenger
250 g hodekål
1 1/2 dl makaroni
1 ss frisk persille, finhakket
salt og pepper
3 ss revet parmesanost

Legg bønnene i en stor bolle med vann. Vannet skal dekke bønnene. La dem ligge i bløt i 8 timer eller natten over. Hell av vannet og skyll bønnene under rennende, kaldt vann.

Varm oljen i en stor kjele og tilsett løk, hvitløk og bacon. Fres forsiktig i ca 5 minutter, til det er mykt og gyllent. Rør om av og til.
Tilsett bønnene, vann, urter og tomater. La det småkoke under lokk i 2 timer.
Tilsett gulrøttene og la det småkoke videre i ca 10 minutter. Rør inn potetene og nepen og kok ytterligere i 10 minutter.

Skjær opp kål og selleri. Tilsett suppen sammen med makaroni og la det koke i 10 minutter eller til pastaen og grønnsakene er myke. Ha i persille og smak til med krydder.

Rør inn parmesanosten og server med parmesan og persille ved siden og en brødskive attåt.


GULROTKAKE

4 egg
3 dl sukker

Vispes til eggedosis

3 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl olje
4-5 dl revne gulrøtter

Alt blandes og helles i en smurt springform. Stekes i 45 min ved 200 grader.

Glasur:
200 g philadelfia ost.
50 g smør
3 dl melis

Blandes godt og smøres på kaken.
Pynt og nyt..........

1 kommentar: