
1 pk gjær
1 dl sukker
5 dl melk
100 g smør
ca 700 g hvetemel
1/2 ts kardemomme
Smelt smøret i en kjele, ta av platen og tilsett melken. Det blir fort passe varmt.
Smuldre gjæren i en bakebolle, vi bruker en gryte i Ingers Hage ettersom vi ikke har en stor bakebolle (enda). Ha i sukker og hell over smør-melkeblandingen.
Mål opp mel i et litermål og bland i kardemommen. Hell i melkeblandingen. Deigen kan godt være litt løs og klebrig. Dekk med plast. Tips fra Lars: Sett på lyset i ovnen og sett deigen inn til heving.
Etter 1-2 timer, kan deigen helles ut på melet benk og deles i to. Rull ut til pølser og del hver pølse i 8. Rull til boller. Sett på bakebrettet. Slå på ovnen 220 grader. Bollene skal stekes i 12 minutter i ovnen på vårt kjøkken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar