
50 gr gjær
100 gr margarin som smeltes
1 dl sukker
6 dl melk
1 egg
Hvetemel som tilpasses mengden melk ( deigen skal være smidig og glatt)
La deigen heve i ca 45 minutter
Lag en blanding av ca. 1/2 pose med finmalte mandler, margarin og ca 1 dl sukker-
Ikke for mye margarin, tilpass mengden etter mandlene. La blandingen stå i kjøleskapet mens deigen hever seg.
Del deigen i 3 deler. Hver del kjevles ut til en rund bunn og deles opp i 12 trekanter. Bruk et pizzahjul.
Legg en klikk med mandelrøren på det bredeste i hver trekant og rull som en giffel. Pass på at skjøtener i bunn.
Heves i ca 30 minutter.
Pensles med egg og strø på hakkede mandler.
Stekes i 225 grader i ca 10 minutter eller til gifflene er gyldenbrune.
Og disse kan jeg virkelig anbefale! De er fantastiske! Og det er ikke så ille å bli overrasket på jobben av Marie som kommer med nybakte giffler en helt vanlig dag...
SvarSlettHelt enig med Marianne! Anbefales!!! Heldige dere som jobber under samme tak som Marie:-)
SvarSlett