torsdag 12. november 2009

Moster Ediths gifflar

Moster Edith bodde i Ystad i Sverige var tante til Maries mamma Gertie. Moster Edith hadde allerede på -60 tallet innebygd stekeovn i brysthøyde i veggen! Moster Edith var en fabelaktig kokke, men alle hennes oppskrifter var hemmelige. Hennes filosofi var at det var bedre at hun bakte kaker og laget middag for andre, for da ble resultatet som hun ønsket! Med dette i bakhodet kan dere skjønne at det er er ære å ha fått utdelt flere av hennes oppsrkifter bla giffler og svenske pepperkaker! Ta godt vare på arven etter Moster Edith!

50 gr gjær
100 gr margarin som smeltes
1 dl sukker
6 dl melk
1 egg
Hvetemel som tilpasses mengden melk ( deigen skal være smidig og glatt)

La deigen heve i ca 45 minutter

Lag en blanding av ca. 1/2 pose med finmalte mandler, margarin og ca 1 dl sukker-
Ikke for mye margarin, tilpass mengden etter mandlene. La blandingen stå i kjøleskapet mens deigen hever seg.

Del deigen i 3 deler. Hver del kjevles ut til en rund bunn og deles opp i 12 trekanter. Bruk et pizzahjul.

Legg en klikk med mandelrøren på det bredeste i hver trekant og rull som en giffel. Pass på at skjøtener i bunn.

Heves i ca 30 minutter.

Pensles med egg og strø på hakkede mandler.

Stekes i 225 grader i ca 10 minutter eller til gifflene er gyldenbrune.

2 kommentarer:

  1. Og disse kan jeg virkelig anbefale! De er fantastiske! Og det er ikke så ille å bli overrasket på jobben av Marie som kommer med nybakte giffler en helt vanlig dag...

    SvarSlett
  2. Helt enig med Marianne! Anbefales!!! Heldige dere som jobber under samme tak som Marie:-)

    SvarSlett