
Svenska köttbullar med potatismos
Svenske lunsjvaner er ganske annerledes enn de norske med brødmat og matpakke.
De fleste svenske arbeidstakere har en times lunsj midt på dagen og da spiser man varm lunsj.
Detsamme gjør barna på skolen og i barnehagen. Hver mandag er avisene fulle av ukens lunsjmenyer og prisene ligger rundt kr 45 - 65 inkl. lunsj, brød, drikke og kaffe.
Klassiske lunsjbarer har ofte faste retter de ulike dagene; torsdag er ertsuppe og pannekaker, tirsdag er fisk, fredag pytt i panne og mandag er ofte "kjöttbull-dagen". Således var det helt feil å servere svenske kjöttbuller på en fredag!!!
Oppskriften er bereget for 4 personer
Kjøttbullar
600 gr medisterdeig ( helst skal det være svensk fläskfärs)
2 dl melk
1 dl "skorpmjöl" /strøbrød/griljermel
ca 1/2 tsk muskattnøtt pulver
1 egg
1 tsk sukker
salt, hvitpepper
La strøbrød svelle i melken og rør deretter alt sammen til en deig. Trill små kjøttboller og stek disse i ca 10 minutter.
Potatismos
800 gr mandelpoteter
melk
1 tsk sukker
salt, hvitpepper
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar