fredag 13. november 2009

Penne med kylling og sopp


30 g smør
1 ss olivenolje
1 løk i skiver
1 fedd hvitløk, knust
60 g prosciutto*, hakket
250 g kyllinglårfileter, renskåret og skivet
125 g sopp, skivet
1 tomat, flådd, skåret i to og skivet
1 ss tomatpasta
1 1/4 dl hvitvin
2 1/2 dl fløte
500 g penne
2 ss revet parmesan, til servering

* Prosciutto is the Italian word for “ham,” although most consumers outside of Italy associate prosciutto with a specific type of cure for ham. To make prosciutto, ham is salted and then air dried for a period of up to two years. After curing, prosciuttois sliced into paper thin pieces which are usually slightly transparent. It is typically eaten uncooked, on charcuterie plates, wrapped around fruit and vegetables, or in salads. In some cases, prosciutto may be lightly cooked, as is the case when it is tossed with pasta.

FORBEREDELSER 15 min
KOKE/STEKETID 25 min
TIL 4 personer

1.
Varm smør og olje i en stor stekepanne. Tilsett løk og hvitløk, og stek under omrøring over svak varme til løken er myk. Tilsett prosciutto, og stek til den er sprø.

2.
Tilsett kylling, og stek over middels varme i 3 minutter. Rør inn sopp, og stek i ytterligere 2 minutter. Rør inn tomater og tomatpasta. Tilsett vin, og kok opp. Skru ned varmen, og la det surre til det har kokt inn til det halve.

3.
Rør inn fløte, salt og pepper. Kok opp. Skru ned varmen, og la det surre til sausen begynner å tykne. Kok i mellomtiden pastaen al dente i en stor gryte med fosskokende, salt vann. La pastaen renne av, ha den tilbake i gryten. Tilsett sausen, og rør sammen. Server straks, drysset med parmesan.

Et godt råd:
Hvis du ønsker det, kan du bruke kvernet kyllingkjøtt i stedet for skivet kyllingfilet i denne oppskriften.

Takk til dagens kokk, Kim-René Gjeldsvik-Grindheim
Oppskriften er hentet fra boka Lavkarbo fra Spektrum forlag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar