fredag 13. november 2009

Ostekake med sitron og jordbær


60 g søte kjeks, finknus
30 g smør, smeltet
300 g ricotta
2 ss strøsukker
2 x 130 g beger ferskost med vanilje
2 x 130 g beger lett ferskost tilsatt sitron
2 ts finrevet sitronskall
2 ss sitronjuice
1 ss gelatin
2 eggehviter
250 g jordbær, skåret i to

FORBEREDELSER
25 minutter + avkjøling over natten

1.
Smør bunnen og sidene av en 20 cm springform lett med olje, og dekk med plastfolie. Rør sammen kjeks og smør i en bolle, og klem det ned i bunnen av formen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager fyllet.

2.
Bland ricotta og sukker i en kjøkkenmaskin, og kjør til det blir glatt. Tilsett ferskost, sitronskall og sitronjuice, og bland godt.

3.
Ha 1/2 dl vann i en liten bolle. Dryss gelatinpulveret i et jevnt lag i vannet, og la det stå til det blir svampaktig. Kok opp en liten gryte med vann. Ta gryten av varmen og sett gelatinbollen i gryten. Vannet skal stå halvveis opp på sidene av bollen. Rør i gelatinet til væsken blir klar og alt pulveret er oppløst. Avkjøl raskt.

4.
Rør gelatinblandingen sammen med ricotta-blandingen, og ha det i en stor bolle.

5.
Pisk eggehvittene stive, og vend dem inn i ricotta-blandingen. Fordel røren i formen, og sett den i kjøleskapet i flere timer, eller over natten. Kaken er ferdig når den har satt seg. Ta kaken forsiktig ut av formen ved å fjerne sidene og bruke plastfolien som hjelp. Pynt med halve jordbær.

Lykke til!

Oppskriften er hentet fra boka Lavkarbo fra Spektrum forlag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar