fredag 8. januar 2010

Lasses Kantarell-potetsuppe

Denne lunsjen startet jeg på en gang i sommer. Da kantarellene var på sitt beste.
Vi tørket noe og frøs noe forvellet. Begge deler er denne i suppen.
Sammen med løk, sjalottløk, gulrot, litt purre, hvitløk og potet. Noen tørkede tomater, olivenolje og kyllingbuljong til å sette smak. Start med litt olje og godt med meierismør i kjelen og mørn på lav varme en liten stund. Så tilsetter du buljong
og vann. Kok en time. Husk pepper og salt. Mos med stavmikser tilsett godt med fløte. Blir det tykt, sped ut med fløte/melk/vann. Helt på tampen hiver du oppi godt med finhakket persille. Vent noen minutter til persillen er myk. Serveres gjerne med et egg på toppen. Ost og sprøstekt skinke går også an. Godt brød ved siden av.
Det er antall poteter som bestemmer mest hvor tykk suppen blir. Tror du at du har litt mye poteter, tar du ut noen før du mikser, og tilsetter etterhvert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar