fredag 29. januar 2010


Balsamico sirup

Dette er en "juksevariant" hvor sirup og balsamicoeddik kokes raskt opp og avkjøles deretter til det får en stiv konsistens. Det finnes imidlertid mer avanserte varianter, men denne er grei nok!"

Ørtkryddret røkt kalkun
Vil du ørtkryddret røkt kalkun? Da må du nok ta en tur til Ingelsta Kalkun ,som har en stor gårdsbutikk like utenfor Ystad i Skåne.
.. og kanskje du da møter Jahn Teigen som bor like ved... Husk å ta med kjølebag for her er det mye å få kjøpt.. http://www.ingelstakalkun.se/ . Og husk å bli VIP-medlem!!

Idas rundstykker

50 gr margarin
6 dl melk
15 dl hvetemel
1 pakke jær
litt salt
egg
vallmoefrø

1. Smelt margarin og hell i melk - vent til blandingen er 37 grader
2. Rør jær og melk/smør blandingen med litt salt
3. Ta i hvetemel
4. la heve til dobbel størrelse under plastfilm
5. Bake ut til 24 boller
6. la bollene heve
7. pensle med egg og dryss på vallmoefrø
8. Stek i ovnen på ca 180 grader varmluft

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar