fredag 29. januar 2010

Lunsjbuffet

Når man ikke helt klarer å bestemme seg for hva som skal stå på menyen; ja da er det bare å lage en buffet!

Laksbakelse med basilikum
10 personer

6 hardkokte egg i små biter
2 dl creme fraiche
2 tsk lys fransk sennep
1 spiseskje sitronsaft
4 spiseskjeer finhakket fersk basilikum
150 gr kallrøkt laks i terninger
1/2 tsk salt
litt nymalt pepper

10 skiver hvitt formbrød (loff)
10 tynne skiver med røkelaks
grønn salat
basilikum
avocado

1. Kok eggene
2. Rør creme fraiche, sennep og sitron
3. Rør dette med basilikum, laks, eggehakk, salt og pepper
4. La stå i en times tid
5. Rist loffen lett
6. Legg salat på loffen og deretter lakserøren , lakseskivene og pynt med basilikum og avocado


Skinkesnurrer

1 pakke med frossen butterdeig fra Findus
schweitserost
kokt skinke
1 egg

1. Legg butterdeigen slik at det blir en rektangel og trykk sammen skjøtene. Kjevle deigen lett.
2. Legg ost i skiver og skinke på deigen
3. Rull deigen til en "rullekake"
4. Kutt opp i ca 2 cm tykke biter
5. Legg på en bakeplåt og pensle med pisket egg
6. Stek i ovnen i 225 grader i ca 10 minutter

Potetsalat

partypoteter
en god kallpresset olivenolje
ferske krydder etter smak og behag
salg, pepper

Kok potene og la de bli kolde før de deles opp i litt store biter
Hell olivenolje over potetene og bland ned krydderne / salt /pepper

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar